top of page

Wat is LED licht therapie ?
LED staat voor Light Emitting Diode. LED’s zjn kleine lampjes die licht afgeven in verschillende golflengtes. LED kan in het lichaam licht omzetten in celenergie zonder dat er warmte beschadigingen optreden. De verschillende kleuren in het lichtspectrum hebben allemaal hun eigen specifieke doel. LED’s zijn niet onderhevig aan schokken of trillen en hebben een zeer lange levensduur.

Wat doet het ?

Unolite Rood :
Simuleert de huidfuncties
Vermindert fijne rimpels
Verbetert de stevigheid van de huid
Verbetert het aanzien van een zonbeschadigde huid
Zorgt voor een gelijkmatige huidskleur
Vermindert donkere kringen onder de ogen

Unolite Blauw:
Zuiverend
Kalmeert de huid
Vermindert de uitbraak van acne
Zorgt voor een gelijkmatige huidskleur
verbetert de huidtextuur

Hoe werkt het ?
Het is een proces dat enigszins gelijk is aan fotosynthese in planten.

Rood: de golflengte is 630 nanometer
Deze golflengte stimuleert het produceren van fibroblasten (5x sneller dan normaal) bij de aanmaak van collageen- en elastine waardoor de huid strakker en voller wordt en van waaruit o.a. nieuw weefsel wordt gevormd, waardoor het genezingsproces (wondjes) versnelt, met een duidelijke versteviging en lifting van de huid tot gevolg. Pigmentvlekken, fijne lijntjes en rimpeltjes worden gereduceerd en roodheid trekt weg. De huidstructuur en de spankracht van de huid verbeteren. Grove poriën verfijnen en het vermindert een vale doffe rokershuid, lift de huid en geeft de huid een mooie frisse teint. Werkt algeheel huidverbeterend. 

Blauw: de golflengte is 415 nanometer
Deze golflengte werkt anti-bacterieel en kalmerend
Het pure blauwe licht veroorzaakt een reactie met een afvalproduct van de proprionbacterie (veroorzaker van acne) en verhinderd daardoor dat de talgklieren gaan ontsteken. Hierbij komt zuurstof vrij waardoor de bacterie dood gaat. Door deze anti-bacteriële werking verdwijnt bestaande acné en wordt het ontstaan van nieuwe acné, alsook Acne Rosacea (een ontstekingsvorm van couperose)

Hoe moet je het gebruiken  ?
De Unolite kun je thuisgebruiken als ondersteuning van je huidverzorging. Begin de behandeling op een schone droge huid. Het apparaat zal iedere 3 minuten piepen om de tijdsduur van de behandeling te controleren. Het apparaat schakelt automatisch uit na 6 minuten voor het Blauwe en na 18 minuten voor het Rode licht. Het apparaat kan onmiddellijk weer worden ingeschakeld om verder te gaan met de behandeling indien gewenst.  

Wij raden twee behandelingen (18 minuten voor Blauw, 36 minuten voor Rood) per week gedurende 8 weken aan. Om het maximale resultaat, na de eerste 8 weken periode, te bereiken wordt aangeraden dat je de behandeling voort zet met 1 x per week.

Wat voor resultaten zijn er bekend ?
Resultaten voor Rood 
Gedurende 8 weken, 2-3 maal per week, een behandeling die 18-20 minuten duurde, leverde Pascaud Unolite casestudy  onder 12 personen de volgende resultaten op:
92%  meldde een afname in de verschijning van fijne lijnen en rimpels
85%  meldde verbetering in stevigheid en gezichtscontouren
89%  meldde een afname in de verschijning van zonnevlekken, bruine plekken
78%  meldde een afname in de verschijning van donkere kringen onder de ogen
97%  vond het product gebruikersvriendelijk

Resultaten voor Blauw
Gedurende 8 weken, 2-3 maal per week, een behandeling die 18-20 minuten duurde, leverde Pascaud Unolite casestudy  onder 8 personen met acne de volgende resultaten op:
92%  Meldde een duidelijke afname in ontstekingen·
81%  Meldde een duidelijke afname in acne uitbraken
97%  Meldde dat het apparaat gebruikersvriendelijk was
93%  Was totaal tevreden

bottom of page