top of page

 

 

De Techniek          Behandeling           Voor & Na            Acne           Huidverjonging                    

home    |   De Techniek

Microcurrent behandeling

 

Microcurrent behandelingen onderscheiden zich, omdat er tijdens zo'n behandeling wordt gewerkt met een microampère stroom (microstroom). Een microampère is wel 1000 maal kleiner dan één milliampère en 1.000.000 maal kleiner dan één ampère! Dit is superklein en daarom zal men bijna niets kunnen voelen tijdens een behandeling. Microstroom wordt al sinds de jaren 70 toegepast in de medische wereld, maar pas sinds deze eeuw ook voor cosmetische doeleinden.Microstroom richt zich op de gezichtsspieren, maar wel op een hele andere manier dan de stroom bij EMS behandelingen. De microstroom zou namelijk verslapte spieren hun stevigheid weer teruggeven en sterk aangespannen spieren (zoals fronsspieren) weer laten relaxen, zonder de spieren hierbij samen te laten trekken. In plaats daarvan werkt microstroom in op onze golgi-peeslichaampjes, gevoelige sensoren in spieren die spierspanning reguleren. Mimische rimpels verdwijnen hierdoor en het gezicht krijgt een kleine lift. Tijdens de behandeling worden individuele spieren via een speciale techniek de juiste richting ‘opgeduwd’ met beweegbare elektroden waar microstroom doorheen loopt. Daarnaast brengt het toepassen van microstroom de bloed en lymfestroming op gang. Ook zou microstroom de elektrische impulsjes nabootsen die onze cellen gebruiken voor allerlei celprocessen en kan zó een positieve invloed op deze celprocessen uitoefenen (zoals het optimaal verhogen van de eiwitsynthese). Dit kan het huidweefsel gezond en stevig maken én misschien zelfs collageenproductie stimuleren. De stroom mag tijdens een microcurrent behandeling echter nooit hoger komen dan zo’n 500-600 microampère, anders worden alle positieve effecten teniet gedaan.

 

Hoeveel microcurrent behandelingen heb je nodig?

Over het algemeen begint men met 12 behandelingen, waarvan het liefst 2 behandelingen per week. Sommigen hebben misschien iets meer dan 12 behandelingen nodig, maar dit hangt o.a. af van de staat van de spieren en dat moet worden bepaald door de schoonheidsspecialiste.Na het afronden van deze eerste 12 behandelingen, kun je overgegaan op onderhoudsbehandelingen van 1 keer per maand. Als je echter ouder bent dan 50, zijn 2 onderhoudsbehandelingen per maand nog beter..

 

Wat hoor je te voelen tijdens een microcurrent behandeling?

De meeste mensen zullen (vrijwel) niets voelen tijdens het behandelen met microstroom. Het kan wel zijn dat je af en toe een lichte ’kietelende’ tinteling bij het voorhoofd ervaart of enkele spiertjes voelt trillen rondom de ogen, maar dat is het dan ook.
Voel je de stroom dus echt of is het misschien zelfs oncomfortabel? Trekken je spieren duidelijk en constant samen? Grote kans dat het geen microstroom is! Er zijn veel apparaten in omloop die zeggen microstroom te leveren, maar uiteindelijk blijkt de stroom veel te sterk te zijn. Let hier dus op

RadioFrequency (RF) 

RF energie bereikt zowel oppervlakkige , als diepe huidlagen waardoor een uniforme opwarming verkregen wordt.

 

Radio Frequency (RF) technologie is een nieuwe pijnloze techniek die ingezet kan worden voor: lichaams-en gezichtsbehandelingen, afslanken, huidversteviging reductie van gezichtslijnen & rimpels, textuur verbetering van de huid,

hand en decollete. Reductie van cellulitis, reductie van vetophopingingenen reductie van omvang. 

 

 

 

 

De RF-Lifting (Radio Frequency Lifting), een vorm van non-operatieve huidcorrectie bij zowel het gezicht, de handen als elders op het lichaam heeft zich de laatste tien tot vijftien jaar een vaste plaats verworven in de cosmetische wereld.  
De plastische chirurgie kent tegenwoordig veel manieren om een leeftijdgerelateerde huidcorrectie uit te voeren. Op non-operatief gebied is de RF-behandeling momenteel een van de bekendste methodes voor huidverjonging. De methode is uiterst effectief en veilig gebleken. Omdat er aan dit type huid-’lifting’ geen operatie te past komt, is er ook geen herstelperiode of pijnstilling nodig. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een operatie. 

De behandeling is gericht op een snelle verandering van de huid. RF-huidcorrectie zorgt zonder pijn voor een merkbare facelift; rimpels worden gladgestreken, de elasticiteit neemt toe en de huid krijgt haar jeugdige uitstraling terug. De methode wordt gebruikt voor verjonging van zowel het gezicht, als van de huid elders op het lichaam. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn na operatieve figuurcorrectie zoals cavitatie, of na een dieet. 

Hoe werkt de methode? 

De methode werkt als volgt: Door golven met een frequentie in het radiospectrum (0,4-9 MHz) wordt in de cellen de stofwisseling geactiveerd. Golven met een hoge frequentie dringen dieper door dan het huidoppervlak. Ze werken in op de lederhuid (de dermis, die het collageen-elastine-structuur van ons gezicht vormt) en de hipodermis (het onderhuids vetweefsel). Door de optredende warmteontwikkeling worden in de huid, die stapsgewijs een deel van haar functies is kwijtgeraakt en die slap en rimpelig is geworden en is gaan hangen, de bloed- en lymfeafvoer en de stofwisseling versterkt. Ook wordt de werking van de speciale verbindingscellen, de fibroklasten en fibroblasten, weer goed op gang gebracht.  Dat wil zeggen, de elastinestructuren kunnen opnieuw worden opgebouwd. De vezels krijgen hun jeugdige tonus terug, trekken samen en zorgen voor een jeugdig, veerkrachtig  gelaat.   

Hierbij vinden in de lederhuid merkbare veranderingen plaats. Onder invloed van hoogfrequente golven worden de reeds bestaande collageenvezels elastischer en steviger. De werking van het eigen collageen, elastine, en hyaluronzuur wordt gestimuleerd. Door de verbeterde bloedsomloop worden de huidcellen beter gevoed, de elasticiteit neemt toe en het gezicht gaat stralen en krijgt een frisse kleur. Maar het belangrijkste is wel het herstel van de inwendige collageenstructuur van de huid, die het meest opvallende effect van een facelift bewerkstelligt. 
De procedure neemt 20 tot 40 minuten in beslag, afhankelijk van de behandelzone. Er gaat geen bijzondere voorbereiding aan vooraf (op de schone, droge huid wordt een gel aangebracht en vervolgens wordt via bepaalde lijnen een apparaat tegen de huid gezet). Deze behandeling is absoluut pijnloos: de gewaarwording van warmte wordt afgewisseld met een gevoel van verkoeling; de resultaten zijn al na de eerste behandeling zichtbaar, maar voor de fixatie hiervan worden gemiddeld 4-6 behandelingen aanbevolen.

 

Cosmetische specialisten bevelen de RF-methode aan als een veilige, non-operatieve facelift en verjongingsmethode voor het gezicht (het straktrekken van de huid op jukbeenderen en wangen, het verwijderen van wallen onder de ogen, het ‘liften’ van boven- en onderoogleden, het verminderen van kraaienpootjes van de buitenooghoeken naar de slapen, en ook van de vouwen van neus tot lippen en diepe rimpels rond en boven de mond, en het vormen van correcte contouren voor de lippen en de gezichtsovaal). Ook voor hals, decolleté, voor verjonging van de handen, het straktrekken van de huid op de buik, taille, heupen en billen en daarnaast voor het wegwerken van overtollige, uitgerekte huid en vetophopingen, of  van slaphangende huid na een bevalling of snel gewichtsverlies wordt deze methode aangeraden.  

Zowel dames als heren hebben baat bij een RF-Lifting als zij hun gezichtscontouren willen corrigeren, de jeugdige uitstraling en elasticiteit van hun huid graag behouden en zich liever geen zorgen maken over leeftijdsgebonden veranderingen zoals rimpels of een verslappende huid. 

 

De werking van de radiogolven is zeer plaatselijk. Daarom kan de behandeling overal op het lichaam worden toegepast: 

 •  voor correctie van de gezichtscontouren;

 •  rondom de ogen;

 •  bij decolleté en hals;

 •  aan de binnenzijde van de armen;

 •  op buik;

 •  heupen en billen. 

 

De RF-Lifting  helpt bij het wegwerken van de slaphangende, oudere huid van het gezicht en elders op het lichaam. Vooral kleine, ondiepe rimpeltjes verdwijnen snel. Het resultaat is een prachtige, elastische, strakke, verjongde en frisse huid! 

Huidcorrectie met behulp van radiogolven is een absoluut onschadelijke behandel-methode, tijdens welke u geheel kunt ontspannen en kunt genieten van de verwarmende elektromagnetische golven. De RF-Lifting  is niet seizoensgebonden en de methode is voor alle leeftijden geschikt, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Bij beschadigingen aan het huidoppervlak (dermatitis, eczeem, verwondingen, ontstekingen en dergelijke), metalen lichaamsimplantaten of een cardiostimulator, en ook voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, wordt deze behandeling afgeraden.   

Buiten kijf staat dat de RF-Lifting een toniserende werking heeft en dat deze voor het herstel van de collageenstructuur in de diepere huidlaag zorgt, met hetzelfde merkbare effect als een operatieve facelift. Maar in dit geval wordt de huid niet uiteen getrokken en wordt deze niet dunner naarmate er meer behandelingen zijn, zoals bij een chirurgische facelift het geval is.  Het is ook opmerkelijk dat het effect gedurende een jaar (al meteen na de RF-faceliftbehandeling) steeds sterker wordt: u gaat er zienderogen jonger uitzien, waarna het resultaat nog lang behouden blijft!

Resultaten van de behandeling: 

● Bij het gezicht bewerkstelligt een RF-Lifting een zichtbaar strakkere huid van de wangen en op de jukbeenderen, herstel van de juiste kinlijn, gladstrijken van rimpels en vouwen rondom lippen en ogen, het straktrekken van oogleden en het verminderen van wallen onder de ogen en het tot stand brengen van een duidelijkere en fraaiere mondbelijning.
● De methode geeft een uitstekend verjongingseffect bij de handen, die meestal de leeftijd verraden van zelfs de meest verzorgde vrouwen. De RF-facelift maakt de huid steviger en veerkrachtiger, waardoor storende aders verborgen blijven.
● Bij correctie van het lichaamshuid is de RF-Lifting eveneens onvervangbaar. Deze helpt de contouren van de schouders, die op latere leeftijd lelijk kunnen gaan hangen, aan de achterzijde correct en veerkrachtig te maken. Ook slaagt deze methode er in de huid bij knieën, heupen, billen, buik en zelfs de rug mooi strak te trekken. Zones die doorgaans moeilijk te behandelen zijn met andere vormen van figuurcorrectie. Met de RF-methode kan het ideale resultaat echter snel en op comfortabele wijze worden bereikt.     

 

Voor een optimaal resultaat wordt een traject van vier tot zes behandelingen aangeraden, die eenmaal per week plaatsvinden. Dit bewerkstelligt niet alleen een direct resultaat van de facelift, maar ook een cumulatief effect, dat tot uitdrukking komt in een verhoogde veerkracht en stevigheid van de huid.

EMS behandeling

 

EMS staat voor Electical Muscle Stimulation (elektrische spierstimulatie) en bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van een pulserende gelijkstroom gemeten in milliampères. Het doel ervan is, zoals de naam al doet vermoeden, gezichtsspieren laten samentrekken door constant stroompjes van buitenaf toe te voeren. Het idee is dat de gezichtsspieren hierdoor intensief getraind worden én daardoor uiteindelijk steviger/dikker worden, zodat de huid eromheen ook vanzelf steviger wordt en gezichtscontouren verbeteren. Deze behandeling kan uiteraard ook toegepast worden op het lichaam.

LED

LED staat voor Light Emitting Diode. De kleine LED-lampjes geven licht af in verschillende golflengtes. Wetenschappelijk (NASA) onderzoek heeft aangetoond dat Led licht therapie de cel-metabolisme bevordert, de beschadigde huid herstelt en de productie van collageen stimuleert, waardoor:

 • Rimpels verminderen.

 • Poriën verkleinen.

 • Pigmentvlekken en acne verdwijnen.

 • Donkere kringen onder de ogen verminderen.

 • De huid steviger aanvoelt.  

 • De huidskleur gelijkmatiger en frisser wordt

 • De huid er egaler en jonger uitziet.

 • De huid zachter aanvoelt.

 

ROOD EN INFRAROOD LED-LICHT (600 nm + 880nm):

 • Afname van fijne lijntjes en rimpels

 • Stimuleert de bloedcirculatie

 • Versnelt de collageen productie

 • Verbetert de stevigheid van de huid

 • Stimuleert de huidfuncties

 

 

 

 

 

 

BLAUW LED-LICHT (415 nm):

 

 • Helpt tegen acné

 • Afname van ontstekingen

 • Huid kalmerend

 • Vermindert roodheid

bottom of page